Te voet naar Santiago de Compostella

Door: Martin

Blijf op de hoogte en volg Martin

28 Februari 2011 | Nederland, Utrecht

Hola!

Sneeuw en regen teisteren dit mooie land. Hoog tijd om mijn heil elders te zoeken. Vanaf morgen zet ik koers naar Santiago de Compostella, Noord-Spanje. Lopend.

De 3000 kilometer verwacht ik in ongeveer vier maanden te overbruggen. Maar zekerheden en garanties zijn er niet bij deze tocht. Dát is wat het voor mij zo aantrekkelijk én zo spannend maakt. Ik heb bijvoorbeeld nog idee waar ik de nachten zal doorbrengen. Gewapend met een tent, slaapzak en -mat ga ik op pad. Wie weet zijn er hier en daar vriendelijke mensen, kerken of kloosters die een pelgrim onderdak willen verlenen.

Voor de geinteresseerden kort mijn reisschema. Mijn toch zal via Den Bosch voeren naar Namen (Wallonie), Reims en daarna Auxerre. Vervolgens hoop ik enkele dagen in Taizé te verblijven, waarna ik koers zet richting de oosterlijke Frans-Spaanse grens in de Pyreneeen. Onderweg doe ik Lourdes aan; als een jonge hinde huppel ik vandaar voort. In Spanje zijn het nog 800 luttele kilometers voor ik mijn einddoel hoop te bereiken.

Via deze site hoop ik soms verslag te doen van mijn ervaringen. Voor mij een leuke manier om wat gedachten te ordenen. Voor jullie hopelijk boeiend om te lezen. Wil je niet worden lastiggevallen met deze blog: afmelden is eenvoudig.

Adios!

Martin

• 28 Februari 2011 - 09:19

Jet:

Toitoitoi en muchos succos en natuurlijk God bless you!

• 28 Februari 2011 - 09:19

Willine:

Heel veel succes en vooral plezier!

• 28 Februari 2011 - 09:25

RobM:

Heel veel succes en tot ziens!

• 28 Februari 2011 - 09:27

Esther Van Maanen:

Wat een ontzettend boeiend en gewaagd initiatief! Helmert en ik hebben een stukje van deze route gelopen tijdens het backpacken in Luxemburg en toen meerdere keren tegen elkaar gezegd dat het een mooie ervaring zou zijn om deze pelgrimsroute te gaan lopen. Wellicht komt het er nog eens van: voor jou in ieder geval een hele goede reis toegewenst! Ben heel benieuwd naar je ervaringen. (En alvast sterkte met de blaren e.d. ;)) Hartelijke groet, Esther

• 28 Februari 2011 - 10:03

Harmke:

Kga je volgen! Mooie reis gewenst!
    Ow, en wist je dat je vanuit de Jacobi je tocht kan beginnen? Had Wouters oma het toevallig over. Ik had geen idee.
    Geniet!

• 28 Februari 2011 - 11:02

HeinVV:

Cool!

• 28 Februari 2011 - 11:19

Marissa:

Jaaa, wat een avontuur! Geniet ervan en we spreken elkaar nog!

• 28 Februari 2011 - 12:32

Juliana:

Heel vet dat je dit gaat doen. Ik heb ooit het boek van Paulo Coelho gelezen over zijn tocht naar Santiago...Ik vond erg interessant wat hij onderweg heeft tegengekomen en geleerd. Heel veel succes met deze uitdaging!!!!

• 28 Februari 2011 - 12:32

Juliana:

• 28 Februari 2011 - 21:47

Marianne:

Helemaal gaaf, heeeeel veel plezier en succes toegewenst. Wouw, geniet!!

• 01 Maart 2011 - 15:27

Fam Blankestijn:

Goeie reis, Martin.
    We gaan je zeker volgen!

• 01 Maart 2011 - 16:27

Jurgen:

Martin, heel veel succes en ik zal je blog in de gaten houden ;)

• 01 Maart 2011 - 21:45

Hans (Montfoort):

Hey Boem Boem Martin,
    Wat een reis man.
    Je weet wat mijn advies was :) :)
    Heel veel plezier in deze uitdaging en we hopen je volgend seizoen weer op onze velden te mogen zien. Succes en ben benieuwd naar je verslagen.

• 02 Maart 2011 - 13:03

Peter (Montfoort 3):

Hoi Martin,
    Wat een uitdaging heb je voor jezelf bedacht.... ik doe het je niet na maar jij in ieder geval heel veel plezier en succes gewenst op deze lange tocht.

• 08 Juli 2011 - 12:36

Manon:

Heyz Martin,

Ik kwam ergens deze link tegen in mijn email! En dacht..is kijken hoe het met je gaat?? Weer thuis van de tocht??

Gr. Manon van Kampen (ex- ciztum collega;))

Martin

In het voorjaar van 2011 ben ik van zins te wandelen van Utrecht naar Santiago de Compostella. Een 3000 kilometer lange tocht die mij ongetwijfeld veel zal brengen. Wat en hoe weet ik nog niet precies. Zeker is dat ik er veel zin in heb en dat ik waarschijnlijk zowel fysiek als mentaal behoorlijk uitgedaagd zal worden. Wil je rechtstreeks met mij in contact komen, mail dan naar martin@boonagro.nl. Je hebt dan een goede kans dat ik vrij vlot antwoord.