Limoges, here we come

Door: Martin

Blijf op de hoogte en volg Martin

05 April 2011 | Frankrijk, La Souterraine

Hola!

Afgelopen zondag liep ik wat door het stadje Argenton-sur-Creuse. Ik had niet gek veel gelopen en nam de tijd de aardige, maar uitgestorven plaats te verkennen. Ik raakte in gesprek met een oudere man (80 jaar). Ja, het leek me wel leuk om bij hem thuis een bak koffie te drinken. En ja, ik wilde hem wel een hand geven ter ondersteuning. Heel stabiel liep hij immers meer. De man was blij: 'wij zijn vrienden'. En dan 4 keer. Bij zijn huis aangekomen liet hij mij eerst de slaapkamer zien: 'Kijk, een tweepersoonsbed, volop ruimte.' We hadden nog geen koffie gehad, maar ik voelde me steeds minder op mijn gemak: wat wilde deze man precies? Veel zeiden we niet. Mijn gevoel werd er niet beter op toen hij voorstelde dat ik bij hem zou blijven slapen. Hoe vriendelijk de man het mogelijk ook bedoelde, ik wist niet wat ik ervan moest denken. Niet veel later was ik vertrokken. Terug naar de herberg.

Een mooi nieuwtje! Gisteren heb ik een reisgenoot ontmoet. Het is een 36-jarige Fransman, in het dagelijks leven dakdekker. Onze samenwerking heeft veel weg van een verstandshuwelijk. Het is prettig om samen op te trekken, maar niet altijd begrijpen we elkaar precies. Hoewel mijn Frans met sprongen vooruit is gegaan, begrijp ik zijn snelle spreken vaak niet. Andere talen beheerst hij niet. Jean Pierre, zo heet hij, is voor even ook mijn held. Liefst 26 kg. draagt hij mee op zijn rug, hij heeft nauwelijks goede kaarten en is van plan om vanuit Parijs heen-en-weer te lopen naar Santiago. s Nachts slaapt hij meestal in een tent, hij ziet telkens wel hoe ver hij komt.

Het weer is ondertussen schitterend. Zondag verregende wat, maar inmiddels zijn de nachten weer koel en de dagen warm. Hierbij ook direct een vakantietip: de Creuse, schitterend gebied! Mooie rivier, wat oude meuk hier en daar, paar heuvels; echt een aanrader.

Zometeen ga ik nog een zeven kilometer lopen naar een plaats hier verderop. Daar zal ik de nacht doorbrengen. Morgenochtend heb ik weer met Jan Peter afgesproken, acht uur voor een kerk. Limoges is niet ver meer; nog drie dagreizen van hier. Daar zal Judith langskomen om enkele dagen mee te lopen. Ook neemt ze nieuw leesvoer mee, zeer welkom! Na een dag met Henk in Nederland en een verrassingsbezoek van Jiska in Frankrijk, wordt Judith al de derde meeloper.

Adios!

Martin

• 05 April 2011 - 13:12

Joost:

Martin, Succes!!!

• 05 April 2011 - 13:19

Annemarie:

Wat leuk zeg!
    Ik hoor allemaal namen van mensen die ik helemaal niet ken...
    Zo leer ik je steeds weer beter kennen

• 05 April 2011 - 13:46

RobM:

Mooi zeg, het klinkt steeds gezelliger. Fijn dat je in de smaak valt bij oudere mannen, maar misschien dacht je wel helemaal verkeerd? En van zo'n dakdekker zou je veel kunnen opsteken, lijkt me een mooi beroep, de mensen beschermen tegen vallende regen, stof, gruis, ongedierte en sterren. Ik ben ondertussen wel weer beter. Dus ook hard aan de slag. Heel veel fun!
    Groeten,
    Rob

• 05 April 2011 - 14:10

Ria B:

Goed dat je je gevoel laat spreken Martin. Goede reis nog naar Limoges. Weer een mijlpaal. Gezellig dat je een medewandelaar hebt. En....... , zeg ik met een knipoog: alleen is maar alleen.
    Alle goeds en lieve groeten van thuis.

• 05 April 2011 - 18:46

Marielle:

dank weer voor de update.
    succes verder

• 06 April 2011 - 17:03

Ruben (Alexander):

Hey Martin!
    Erg tof om je ervaringen te lezen! Ik heb ook altijd zo-iets willen doen, maar dan misschien op de fiets, dat gaat iets sneller. Eenzaamheid is inderdaad niet altijd erg (kan juist heel rustgevend zijn), en zoals je zegt, zijn daarentegen de vele ontmoetingen ook een heel leuk onderdeel van reizen.

Jammer dat je net niet langs Luik bent gelopen, anders had je hier kunnen overnachten. Aan de andere kant had je dan geen gratis pizza-topping gekregen in Namen.

Grappig trouwens: ik en Frank hebben er een aantal keer heel lang over gedaan om desbetreffende hostel in Namen te vinden, ook al ligt hij vrij makkelijk, aan de Maas. Er is iets met dat hostel, hij wil niet gevonden worden denk ik...

iig veel plezier met de rest van je tocht!

Ruben

Martin

In het voorjaar van 2011 ben ik van zins te wandelen van Utrecht naar Santiago de Compostella. Een 3000 kilometer lange tocht die mij ongetwijfeld veel zal brengen. Wat en hoe weet ik nog niet precies. Zeker is dat ik er veel zin in heb en dat ik waarschijnlijk zowel fysiek als mentaal behoorlijk uitgedaagd zal worden. Wil je rechtstreeks met mij in contact komen, mail dan naar martin@boonagro.nl. Je hebt dan een goede kans dat ik vrij vlot antwoord.