Casi...

Door: Martin

Blijf op de hoogte en volg Martin

23 Mei 2011 | Spanje, Melide

Hola!

50 kilometer scheiden mij nog van Santiago. Overmorgen verwacht ik aan te komen. Op de route zijn de pijlen steeds vaker ondergekalkt met letters die het woord ´casi´ vormen: ´bijna...´ Het is een mooie monstertocht geweest, maar het is ook prettig dat de intocht nu aanstaande is.

´The camino,´ ik kan de spaans-engels (sowieso fout dus...) uitdrukking niet meer horen. Het is te vaak een allesverklarende stoplap. Wanneer iemand last heeft van zijn voeten is de uitleg nooit ver weg: dat hoort he-lemaal bij ´the camino.´ De camino verbroedert, zo hoor ik mensen zeggen; als pelgrims hebben we dezelfde vreugdes en sores. Het moet gezegd, dat ervaar ik regelmatig ook zo. Contact leggen gaat eenvoudig en zorgt voor vriendschappen (met bijbehorende inspirerende gesprekken) die dagen- soms wekenlang standhouden. Sommigen gaan daar nog wat verder in. Zij hebben een heuse ´caminovriend´ of ´-vriendin.´ No worries richting het thuisfront: ´what happens on the camino stays on the camino.´

Na de tocht op zijn einde loopt, laat ik de afgelopen maanden de revue passeren. Een palet aan vooral mooie ervaringen. Maar ik heb nu ook zin binnenkort weer een eigen plek te hebben. Niet meer bang hoeven zijn dat ´El Noche´ (´de nacht´: beruchte Spaanse pelgrim die erin slaagt hele herbergen nachtenlang wakker te houden met zijn boomzagerij) een bed uitkiest bij mij in de buurt. Niet langer met zestig anderen in een zaal slapen.

Een groet aan allen. Velen van jullie zijn hardwerkende mensen, hulde! Binnenkort zal ik mij dus ook dat front melden. Bedankt voor de nuttige tips en vooral ook voor de steunbetuigingen. Doet me goed.

Adios en tot snel!

Martin

• 23 Mei 2011 - 15:06

Henk:

Poeh zeg, je bent er al bijna. Sjonge, al drie maanden onderweg!

Echt knap van je, dat je het allemaal gered hebt. Ook goed dat je zoveel nagedacht hebt. Het moet vast een belevenis zijn die je de rest van je leven met je meedraagt!

Zorg wel dat je de laatste meters niet afraffelt. Geniet van elke stap en filosofeer maar veel over de rest van je leven. Vergeet het niet hè, het is geen wedstrijd :-)

• 23 Mei 2011 - 16:10

RobM:

Hoi Martin, dus ondertussen ben je er denk ik al. Of in ieder geval nog ruim een dag. Mooi op schema, zou ik zeggen. Ja het is inderdaad misschien wel wat ongelijk. Al die mensen die nauwelijks de camino hebben gelopen en dan toch doen alsof ze bergen hebben verzet. Dus jij als topper, alhoewel misschien zijn er Finnen die helemaal bovenin zijn begonnen, Moet ze maar eens flink de les lezen. Aanstellers. Maar zoals met alles, ik mag natuurlijk ook niet oordelen. Misschien doet het ook die mensen wel wat al dat lopen op Het Pad. In ieder geval is de wereld niet vergaan, dus was het niet voor niets, maar je zult bij terugkomst zien dat NL weer anders is. Nou zet 'm op, loop voorop, geen getob en hop hop hop. By the way: we hebben een nieuwe Sinterklaas in Nederland. Bram van der Vlugt is er mee gestopt. Big news!

• 23 Mei 2011 - 17:21

Jet:

succes met de laatste stappen!

• 23 Mei 2011 - 17:42

Vledder:

Succes met de laatste loodjes nog en tot over een tijdje!

grtz

• 24 Mei 2011 - 06:10

Evelyn:

Hey die Martin,

Ik ben blij om te horen dat je er nu bijna bent en zonder (zo te horen) ernstige lichamelijke gebreken. Hulde!.

Nog eventjes volhouden en dan op een wat relaxtere wijze weer terug naar Nederland.

Adios amigo

• 24 Mei 2011 - 06:22

Marleen:

Wat je in 3 maanden al niet kan doen!! Goed dat het je allemaal toch "vrij makkelijk" is vergaan. Heel veel succes met de laatste stappen. Ik zou zeggen neem de tijd en geniet nog even. Groet Marleen

• 24 Mei 2011 - 12:35

Ma-io:

He Boon!

What happens on the camino stays on the camino - dat klinkt nou niet meteen geruststellend! Maar ik geloof dat je het wel zo bedoelt. Anyhow, 50 km nog maar! Weet je nog je eerste km in de blakende maartse zon toen het nog reuzefris was, je tas zwaar en je voeten onbelopen? Groet oHenkie van me, als je goed is loop je de laatste meters gebroederlijk?
    Doe nog een mooi verhaal als laatste blog, om je reis mee af te sluiten zou ik zeggen. En natuurlijk: wat heb je al lopende gevonden... daar zijn we allemaal zo benieuwd naar. Het was toch geen seculier wandelreisje, mr. Pelgrim! He, tot snel!!! En goeie terugreis alvast gewenst!

• 25 Mei 2011 - 10:36

Marianne:

Wouw, je bent er bijna....
    Heel veel succes, en plezier met de laatste loodjes!

Martin

In het voorjaar van 2011 ben ik van zins te wandelen van Utrecht naar Santiago de Compostella. Een 3000 kilometer lange tocht die mij ongetwijfeld veel zal brengen. Wat en hoe weet ik nog niet precies. Zeker is dat ik er veel zin in heb en dat ik waarschijnlijk zowel fysiek als mentaal behoorlijk uitgedaagd zal worden. Wil je rechtstreeks met mij in contact komen, mail dan naar martin@boonagro.nl. Je hebt dan een goede kans dat ik vrij vlot antwoord.